Bonnie Tyler

Main Stage (17.15 - 18.15)

Gaynor Hopkins weet al op jonge leeftijd dat ze het wil maken als zangeres. Ze is grote fan van Janis Joplin en Tina Turner, en beseft dat ze een artiestennaam nodig heeft. Als Bonnie Tyler zal ze de wereld veroveren.

Haar eerste succes behaalde ze in 1978 met de single ‘It’s A Heartache’, waarin haar typische schorre stem al in het oor springt. Die heeft ze eigenlijk te danken aan een onoplettendheid. Na een operatie aan de stembanden had ze het spreekverbod van haar dokter genegeerd. Eerst dacht ze dat haar zangcarrière helemaal voorbij was, maar eigenlijk moest alles nog beginnen.

In 1982 scoort ze haar grootste classic ‘Total Eclipse Of The Heart’. Dat nummer was geproduced door Jim Steinman, de man achter Meat Loaf. Het bijbehorende album ‘Faster Than The Speed Of Night’ was ook een enorm succes en ze pakte er ook de VS helemaal mee in.

2 jaar later scoort ze nogmaals, en opnieuw dankzij Jim Steinman. Hij had ‘Holding Out For A Hero’ geschreven voor de soundtrack van Footloose, en vond in Bonnie Tyler de ideale zangeres voor het nummer.

De voorbije decennia bracht Bonnie Tyler nog met de regelmaat van de klok een nieuw album uit. Ze neemt als allereerste een versie op van het nummer ‘The Best’ dat pas later in de versie van haar voorbeeld Tina Turner een top-classic wordt. Bonnie is altijd blijven touren; ze zal het Nostalgie Beach Festival zonder twijfel in vuur en vlam zetten dit jaar!

1 van de grootste classics van Bonnie Tyler: "Total Eclipse Of The Heart"

Deze ken je ongetwijfeld ook:

  • Holding Out For A Hero