The Dinky Toys

The Dinky Toys

Marquee (21.00 - 22.00)

“My day will come!” riep Coco Jr. al luid uit in 1991. Die classic bestaat deze zomer dus exact 25 jaar, een goede gelegenheid voor Coco om zijn mede-Dinky Toys nog eens samen te roepen voor een reünieconcert!


De band ontstond begin jaren ’90, met één doel: ongegeneerd hits scoren! Met een mix van ska, hiphop, flamenco, reggae en pop mikten The Dinky Toys bewust op de heupen. De vrolijkheid in de muziek weerspiegelde ook in hun kledij, vol felle kleuren. En ondertussen bestormden The Dinky Toys de hitlijsten ook met nog meer successen, zoals onder meer "Can’t Keep My Hands Off You"

In 1994 kruipt zanger Coco Jr. voor het eerst zelf achter de mengtafel. De band werkt samen met een zangeres met een wondermooie stem: Bea Luna. Het resultaat is een Spaanstalig nummer met een heel aanstekelijk refrein: Declaracion de Amor!

The Dinky Toys tourden nog tot 1999 Vlaanderen rond met hun aanstekelijke reggaepop. Toen doofde de band uit. Maar speciaal voor de 25e verjaardag van hun eerste classic “My Day Will Come” geven Coco en zijn band nog eens een volledig concert. Herbeleef alle classics van The Dinky Toys op het Nostalgie Beach Festival!