Jenny Berggren (Ace of Base)

Jenny Berggren (Ace of Base)

Marquee (14.15 - 14.55)

Ace Of Base bestaat al sinds 1987. Toen vormde Jonas Berggren met zijn twee beste vrienden en zijn zus Jenny Berggren een band voor een schoolproject. In 1990 kozen ze definitief voor de groepsnaam Ace of Base en dat jaar komt ook hun eerste succesplaat uit.

"Wheel of Fortune" werd na veel proberen enkel een hit in thuisland Zweden. Het leverde de band wel een Europees platencontract op, en dat leidt in 1993 tot een eerste album en hun grootste classic.

Na het grote succes van “All That She Wants” worden ze gebombardeerd tot de nieuwe Abba en volgen de classics elkaar in sneltempo op. Op hetzelfde album staat ook “The Sign” , een classic die het bij ons tot op 5 schopte inde hitlijsten.

Twee jaar promo voeren laat de band vermoeid achter, maar onder druk van hun platenmaatschappijkomt komt in 1995 hun tweede album uit. Hierna laste de band een pauze in. Pas in 1998 komt een volgend album uit. In 2002 volgt er nog een. Daarna lijken alle bandleden de band een voor een te verlaten. 

Nu toert de stem van de groep Jenny Berggren en dat brengt hen op 13 augustus naar het podium van Het Nostalgie Beach Festival!


1 van de grootste classics van Ace of Base: "All That She Wants"


Deze ken je ongetwijfeld ook: