Roland Gift (F.Y.C.)

Marquee (16.25 - 17.00)

Ook op het podium van het Nostalgie Beach Festival: The Fine Young Cannibals met hun geweldige zanger Roland Gift.

Zanger Roland Gift kwam in 1984 bij de band nadat hij een oproep zag op MTV. Hij stuurde een cassette in, mocht op auditie, en werd daarna officieel lid van Fine Young Cannibals. Die naam haalden de bandleden trouwens van een Hollywoodfilm uit 1960.

In 1985, een jaar na de oprichting, bracht de band al hun debuutalbum uit. Ze scoorden al meteen met hun eerste single: "Johnny, Come Home".

Op dat eerste album staat ook een cover van Elvis Presley’s "Suspicious Minds". Daarvoor kreeg de band hulp van niemand minder dan Bronski Beat-zanger Jimmy Somerville. Hij zingt mee in het nummer.

Zowel "Suspicious Minds" als "Johnny Come Home" worden overal in Europa grijsgedraaid. De wereldwijde doorbraak komt er in 1989, met het tweede album "The Raw & The Cooked". Op dat album staan niet één maar twéé nummer 1-classics: "Good Thing" en uiteraard "She Drives Me Crazy"!

Vanaf 1992 gaat de band op een lager pitje, want zanger Roland gift wil zich focussen op zijn acteercarrière. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en Gift neemt enkele jaren later de microfoon weer op. Hij tourt nog steeds de wereld rond met de grootste classics van Fine Young Cannibals. Meebrullen gegarandeerd, deze zomer op het Nostalgie Beach Festival!

1 van de grootste classics van Fine Young Cannibals: "She Drives Me Crazy"


Deze ken je ongetwijfeld ook: