Pointer Sisters

Main Stage (19.30 - 20.45)

Drie Amerikaanse zusjes die classic na classic zongen in de jaren ’80. De soulvolle R&B van de Pointer Sisters zal het festivalpark van het Nostalgie Beach Festival verwarmen!

Vader Pointer is een dominee en zijn dochters krijgen de gospel dan ook met de paplepel mee. De zussen zingen vaak in de plaatselijke kerk, vooraleer ze hun focus verleggen naar popmuziek.

In 1978 is het voor de eerste keer raak, dankzij een cover van Bruce Springsteen: ‘Fire’ schopt het tot op de tweede plaats in de Amerikaanse charts. Enkele jaren later doen ze dat succes nog eens over dankzij het soulvolle ‘He’s So Shy’.

Het grootste succes komt er echter in 1983; met het album ‘Break Out’. Dankzij MTV bereikt de groep een veel groter publiek, en ze rijgen de classics aan elkaar: ‘Automatic, ‘I’m So Excited’ en ‘Neutron Dance’ doen het overal in de wereld zeer goed. Dat laatste nummer schopt het zelfs tot op de soundtrack van ‘Beverly Hills Cop’.

Vanaf de jaren ’90 zien we de dames niet vaak meer terug in de charts, maar ze blijven wel overal optreden. In 2005 zijn ze in België te gast voor een speciale concertreeks met Natalia, waarmee ze een cover van ‘Sisters Are Doin’ It For Themselves’ opnemen.

Oprichtster June Pointer zal er deze zomer niet bij zijn. Zij overleed in 2006 aan de gevolgen van borstkanker. Haar zussen en een jongere generatie nichtjes zorgen er wel voor dat het magische Pointer Sisters-gevoel vandaag nog steeds blijft verderleven. Kom dansen op alle fantastische classics van de Pointer Sisters, 13 augustus op het Nostalgie Beach Festival!

1 van de grootste classics van de Pointer Sisters: "I'm So Excited"


Deze ken je ongetwijfeld ook: