FAQ

 Algemene info 


Wat zijn de huisregels?

Je kan  hier  het huishoudelijk reglement van het Nostalgie Beach Festival terugvinden.

 

Ik heb een opmerking/tip, waar kan ik hiermee terecht?

Stuur gerust al jullie tips en opmerkingen naar  festival@nostalgie.eu .

 

Ik heb een vraag die hier niet beantwoord werd.

Neem nog even een kijkje op deze website en misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel terug. Zoniet, neem contact op via  festival@nostalgie.eu .

Wanneer kan ik terug tickets aankopen voor het Nostalgie Beach Festival 2021?

Nu!


 COVID-19 


Waarom wordt het Nostalgie Beach Festival in 2020 verplaatst naar 2021?

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus 2020 niet toegelaten zijn in België omwille van de COVID-19 uitbraak. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, artiesten en crew zijn de grootste prioriteit van de organisatoren van het Nostalgie Beach Festival. De richtlijnen van overheden volgen, verantwoordelijkheid nemen, zorg dragen voor jezelf en geliefden en het virus een halt toeroepen: daar draait het om. De organisatoren van het Nostalgie Beach Festival nemen daarom hun verantwoordelijkheid op en hebben besloten om het Nostalgie Beach Festival van 2020 te verplaatsen naar 2021.

 

Wanneer zal het Nostalgie Beach Festival in 2021 plaatsvinden?

Het Nostalgie Beach Festival wordt verplaatst naar zaterdag 7 & zondag 8 augustus 2021.

 

Zal het Nostalgie Beach Festival 2021 dezelfde line-up hebben als in 2020?

De programmatoren van het Nostalgie Beach Festival zijn in onderhandelingsmodus en staan in nauw contact met de reeds bevestigde artiesten van het Nostalgie Beach Festival 2020. Hun doel: een wederom straffe line-up voor 2021 samenstellen met dezelfde troeven als de line-up van 2020. Gelet op de strakke kalender van artiesten die vaak al ruimschoots op voorhand vastligt, kan de line-up van 2021 evenwel verschillen van deze van 2020. Je hoort daar binnenkort meer over via de website  www.nostalgiebeachfestival.be 

 

Wat met de voor het Nostalgie Beach Festival 2020 aangekochte tickets? Worden deze terugbetaald?

Naar aanleiding van de uitzonderlijke omstandigheden die COVID-19 met zich meebrengt, vaardigde de (Belgische) Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken een ministerieel besluit uit om de impact van COVID-19 op de evenementensector te beperken én de belangen van tickethouders te vrijwaren. Op grond van dat besluit kunnen de programmatoren van het Nostalgie Beach Festival onder bepaalde voorwaarden een tegoedbon ‘als gevolg van de coronacrisis’ verlenen aan de tickethouders. Meer informatie over dit ministerieel besluit vindt u op de website van de FOD Economie.


In concreto houdt dit ministerieel besluit in dat de tickets die gekocht zijn voor het Nostalgie Beach Festival van zaterdag 8 augustus 2020 gelden als tegoedbon voor de nieuwe datum van het Nostalgie Beach Festival op zaterdag 7 augustus 2021 en de tickets voor het Nostalgie Beach Festival van zondag 9 augustus 2020 gelden als tegoedbon voor de nieuwe datum van het Nostalgie Beach Festival op zondag 8 augustus 2021.

Ook de food- & drankvoucher die gekocht werden voor zaterdag 8 & zondag 9 augustus 2020 gelden als tegoedbon voor food- & drankvouchers voor het Nostalgie Beach Festival op zaterdag 7 & zondag 8 augustus 2021.

 

Kan ik toch een terugbetaling ontvangen van mijn tickets voor het Nostalgie Beach Festival 2020?

Een terugbetaling kon aangevraagd worden tot uiterlijk 15 juni (14 juni 23u59). Dit is nu niet meer mogelijk.

 

Waarom heeft de Minister van Economie de maatregel uitgewerkt?

Op  saveyourticket.be  kan je lezen waarom de maatregelen van het ministerieel besluit zo belangrijk zijn voor de brede culturele sector. De terugbetaling van alle tickets zou leiden tot zwaar inkomstenverlies en zou de organisatoren van het Nostalgie Beach Festival in ernstige financiële moeilijkheden kunnen brengen. Door de tegoedbon zonder meer te accepteren, zelfs al ben je verhinderd voor het Nostalgie Beach Festival in 2021, kunnen we er samen voor zorgen dat we ook in de toekomst van unieke culturele ervaringen kunnen blijven genieten.

 

Ik heb de helpdesk gecontacteerd i.v.m. met mijn bestelling maar ik heb nog geen reactie ontvangen.

Onze helpdeskmedewerkers hebben het bijzonder druk. Mogelijk duurt het even langer dan anders om naar je terug te koppelen. Dank voor je geduld.

 

Ik heb mijn ticket voor het Nostalgie Beach Festival niet via Ticketmaster aangekocht. Hoe regel ik de geldigheid van mijn ticket voor het Nostalgie Beach Festival 2021?

Gelieve contact op te nemen met de ticketverkoper bij wie je het ticket hebt aangekocht voor verdere opvolging.

We kunnen dit niet genoeg benadrukken: wees steeds voorzichtig en koop je tickets enkel via de officiële kanalen! Tickets via een andere verkoper aangekocht kunnen vervalst of ongeldig zijn en geven je mogelijk geen toegang tot het festival. Voor meer info over de aankoop en doorverkoop van tickets kan je terecht op  ilovemyticket.be  of bij de  FOD Economie .

 

Indien je jouw ticket hebt aangekocht in de toeristische dienst van Middelkerke of Westende, en je een gegronde reden hebt waardoor je niet aanwezig kan zijn op zaterdag 7 en/of zondag 8 augustus, dan kan je langsgaan in 1 van de toeristische diensten om daar een terugbetaling aan te vragen.

 Tickets 

Hoeveel kost een ticket?

Tickets voor zaterdag 7 augustus kosten 68 euro (inclusief BTW, kosten en toilet).

Tickets voor zondag 8 augustus kosten 50 euro (inclusief BTW, kosten en toilet).

Indien je een weekendticket aankoopt (zaterdag en zondag), dan krijg je 5 euro korting (inclusief BTW, kosten en toilet).
 

Ik heb een weekendticket aangekocht, maar ik kreeg 2 aparte tickets. Is dit normaal?

Zeker en vast. Als je een weekendticket aankoopt, dan krijg je 2 aparte tickets. 1 ticket voor de zaterdag en 1 ticket voor de zondag.

 

Is het voordeliger om een weekendticket aan te kopen, in plaats van afzonderlijk tickets te kopen per dag?

Ja, dit is voordeliger. Indien je een weekendticket aankoopt (zaterdag en zondag), dan krijg je 5 euro korting (inclusief BTW, kosten en toilet).

 

Kan ik VIP-tickets kopen?

Neen, er is geen mogelijkheid tot aankoop van VIP-tickets.

 

Zijn er speciale ticketacties bij aankoop van 10 tickets ?

Neen.

 

Waar kan ik mijn ticket(s) kopen?

Is enkele mogelijk via deze website & via  Ticketmaster.be .

 

Kan ik een factuur verkrijgen van mijn aangekochte tickets?

Je kan een factuur opvragen van jouw aangekochte tickets. Dit doe je door een e-mail te sturen naar  help@ticketmaster.be  met volgende informatie: datum aankoop tickets, ordernummer v/d tickets, aantal tickets, naam en facturatiegegevens.

 

Ik bestelde en betaalde mijn ticket(s), maar ik heb nog niets ontvangen?

Geen ticket ontvangen? Check eerst even je spam of het mapje 'ongewenste mail'. Daar ook geen ticket(s) te bespeuren? Contacteer  help@ticketmaster.be  zij helpen je graag verder.

 

Kan ik mijn tickets annuleren (terugbetaling)?

Gekochte tickets voor het Nostalgie Beach Festival zijn niet inwisselbaar, deze worden dus niet terugbetaald.

 

Ik kan er door omstandigheden niet meer bij zijn, mag iemand anders mijn ticket gebruiken (het ticket dat op mijn naam staat)?

De tickets worden gescand d.m.v. barcode, niet op naam. Als je dus niet aanwezig kan zijn, dan mag iemand anders in jouw plaats gaan. Hopelijk zien we jou de volgende keer wel terug!

 

Kunnen kinderen gratis toegang verkrijgen?

Het Nostalgie Beach Festival is gratis voor kinderen tot 12 jaar (=alle kinderen geboren na 09/08/2009). Zorg ervoor dat je de leeftijd van jouw kind steeds kan bewijzen aan de hand van een Kids-ID. Het festival richt zich specifiek tot een volwassen publiek en er worden dus geen faciliteiten voor kinderen voorzien. Toegang enkel indien begeleid door een meerderjarige.

 Festivalpark 

Is het Nostalgie Beach Festival toegankelijk voor mensen met een beperking?

Het Nostalgie Beach Festival werkt samen met Inter om de toegankelijkheid van het festival voor personen met een handicap te optimaliseren. Klik  hier  om meer informatie te verkrijgen.

 

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op het festival?

Er zijn gratis oordoppen verkrijgbaar aan de ingang van het Nostalgie Beach Festival bij de infostand.

 

Zijn de toiletten betalend?

Toilet is gratis.

 

Mag ik een rugzak/handtas meenemen?

Laat rugzakken en tassen indien mogelijk thuis. Grote rugzakken en handtassen (hoger dan 45 cm) zijn niet toegelaten op het Nostalgie Beach Festival. Gelieve hiermee rekening te houden!
 

Waar kan ik terecht voor eerste hulp?

Het Rode Kruis is aanwezig tijdens het festival en staat paraat om je te helpen in geval van nood. Volg de signalisatie op het terrein.

 

Mag ik eigen drank en eten meenemen?

Eigen drank en eten worden niet toegelaten op het festivalterrein, tenzij je hiervoor een doktersattest kan voorleggen.

Indien je dus door medische redenen, zelf eten en drinken wil meenemen, dan moet je hiervoor een bewijs opvragen bij Inter door  dit formulier  in te vullen.

Op het festival kan je dan met dat bewijsje, via de aparte ingang van Inter, het festival betreden.

 

Hoe bekom je je drinks & foodkaart?

Vermijd wachtrijen aan de Drinks & Food - kassa's op het Festivalpark! Koop nu al online je Drink & Food voucher(s), waarop je je tegoed kan opladen. Ter plaatse kost de kaart je 1 euro; als je ze vooraf online bestelt, is deze service helemaal gratis. De Drink & food voucher(s) die je vooraf online bestelt, kunnen in het omruilpunt op het terrein omgeruild worden voor de werkelijke Drinks & Food kaart.

 

Kan ik een refund bekomen van mijn Drinks & Food-kaart na het festival?

Er kan een refund bekomen worden na het festival. Binnenkort vind je hier meer info over terug.
 

Zijn de Drinks & Food vouchers geldig voor de beide festivaldagen?

Ja. De Drinks & Food vouchers zijn geldig op zowel zaterdag & zondag.

 

Voorziet het Nostalgie Beach Festival in een eigen camping?

Het Nostalgie Beach Festival voorziet niet in een eigen camping.

In de nabijheid van het festivalterrein zijn er wel heel wat overnachtingsmogelijkheden.

Een overzicht van alle mogelijkheden vind je  hier .

 

Kan er geld afgehaald worden op het festivalterrein?

Neen, er zijn geen geldautomaten op het festivalterrein.

 

Wat gebeurt er met verloren voorwerpen?

Sleutels, portefeuille, gsm, handtas kwijt? Niet leuk, maar het kan wel eens gebeuren. Alle verloren voorwerpen worden tijdens het festival bij de infostand aan de ingang verzameld. Zelf iets gevonden? Breng het gerust binnen bij de infostands. Na het festival kun je de gevonden voorwerpen ophalen op het politiebureau van Middelkerke. Adres: Spermaliestraat 21, 8431 Middelkerke

191021 - NBF - website moodboard-02.png