Nostalgie Beach Festival Nieuwpoort verplaatst naar 2022

 

Wat hadden we jullie graag teruggezien op onze festivalweide in Nieuwpoort… Helaas moeten we aankondigen dat de geplande editie van 2021 niet zal doorgaan omwille van de Corona onzekerheden en dat we dus verplaatsen naar 2022. 
We hebben de voorbije week alle mogelijkheden gewikt en gewogen. Onze eerste prioriteit is om een zo veilig en aangenaam mogelijk festival te organiseren voor onze festivalgangers. Door de aanhoudende coronacrisis zijn er te veel factoren die een zorgeloos festivalweekend in het gedrang brengen. We hebben daarom besloten om, omwille van corona, deze editie integraal een tweede maal te verplaatsen naar 2022 om dan onder de beste omstandigheden jullie 2 dagen vol muziek en sfeer aan te bieden. Dit met de grootste nationale én internationale acts, de bekende succesformule van het Nostalgie Beach Festival.

Had je al een ticket(s) gekocht?


Markeer dan zaterdag 6 en zondag 7 augustus 2022 in je agenda, je tickets blijven geldig voor de 2022 editie, namelijk als een tegoedbon afgeleverd als gevolg van de coronacrisis.

Meer info vind je hieronder bij de FAQ

FAQ

Waarom wordt het Nostalgie Beach Festival in 2021 verplaatst naar 2022?

We hebben de voorbije week alle mogelijkheden gewikt en gewogen. Onze eerste prioriteit is om een zo veilig en aangenaam mogelijk festival te organiseren voor onze festivalgangers. Door de aanhoudende coronacrisis zijn er te veel factoren die een zorgeloos festivalweekend in het gedrang brengen. We hebben daarom besloten om, omwille van corona, deze editie integraal een tweede maal te verplaatsen naar 2022 om dan onder de beste omstandigheden jullie 2 dagen vol muziek en sfeer aan te bieden. Dit met de grootste nationale én internationale acts, de bekende succesformule van het Nostalgie Beach Festival.

 

Wanneer zal het Nostalgie Beach Festival in 2022 plaatsvinden?

Het Nostalgie Beach Festival zal plaatsvinden op zaterdag 6 & zondag 7 augustus 2022.

Waar zal het Nostalgie Beach Festival in 2022 plaatsvinden?

Het Nostalgie Beach Festival zal plaatsvinden in het Maritiem Park nabij de Jachthaven van Nieuwpoort.

Zal het Nostalgie Beach Festival 2022 dezelfde line-up hebben?

De programmatoren van het Nostalgie Beach Festival zijn in onderhandelingsmodus en staan in nauw contact met de reeds bevestigde artiesten. Hun doel: een wederom straffe line-up voor 2022 samenstellen met dezelfde troeven als de vorige line-up. Gelet op de strakke kalender van artiesten die vaak al ruimschoots op voorhand vastligt, kunnen we echter niet exact dezelfde line-up garanderen. De line-up maken we bekend vanaf 1 februari 2022.

 

Wat met de voor het Nostalgie Beach Festival aangekochte tickets en andere producten (Drink & Food vouchers)? Worden deze terugbetaald?

De (Belgische) minister van Economie en consumentenzaken heeft maatregelen getroffen voor de hele live muzieksector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op deze pagina.

 

In concreto houdt dit ministerieel besluit in dat de tickets en Drink & Food vouchers die gekocht zijn voor het Nostalgie Beach Festival van zaterdag 8 augustus 2020 gelden als tegoedbon voor de nieuwe datum van het Nostalgie Beach Festival op zaterdag 6 augustus 2022 en de tickets voor het Nostalgie Beach Festival van zondag 9 augustus 2020 gelden als tegoedbon voor de nieuwe datum van het Nostalgie Beach Festival op zondag 7 augustus 2022.


Ook de Drink & Food vouchers die gekocht werden voor zaterdag 8 & zondag 9 augustus 2020 gelden als tegoedbon voor Drink & Food vouchers voor het Nostalgie Beach Festival op zaterdag 6 & zondag 7 augustus 2022.


Uitgangspunt is dat jouw bestelling dus volledig overgezet wordt naar 2022. Je hoeft verder niks te ondernemen.


Kan ik toch een terugbetaling ontvangen van mijn tickets voor het Nostalgie Beach Festival?

Op grond van het hiervoor vermelde ministerieel besluit kan je geen terugbetaling ontvangen van jouw tickets. Dit kan enkel uitzonderlijk als u verhinderd bent om het Nostalgie Beach Festival bij te wonen op de nieuwe datum. Indien je een bewijs van verhindering (huwelijk, ziekenhuisopname, professionele reis, etc.) hebt, contacteer dan de Ticketmaster helpdesk en dan kijken we wat we voor jou kunnen doen.

De oorspronkelijke ticketkoper kan de aanvraag alleen indienen met geldige bewijzen die aantonen dat hij/zij verhinderd is om het Nostalgie Beach Festival bij te wonen. Een reeds gepland huwelijk, een ingeplande medische ingreep, een werk gerelateerde activiteit of een reeds geboekte vakantie zijn voorbeelden van redenen die geaccepteerd kunnen worden. Het toevoegen van deze bewijzen als bijlage bij jouw verzoek tot terugbetaling is dan ook verplicht.

 

Om een terugbetaling te kunnen ontvangen, vul je het formulier van de aanvraag tot terugbetaling in en voeg je de bewijzen van verhindering als bijlage aan dit formulier toe. Een eigenhandig geschreven verklaring wordt niet als bewijs geaccepteerd. Na 15 september 2021, kan er geen terugbetaling wegens verhindering meer aangevraagd worden. 
 

Waarom heeft de overheid een niet terugbetalingsmaatregel uitgewerkt?

Op www.saveyourticket.be kan je meer informatie terugvinden over waarom de maatregel zo belangrijk is voor de culturele sector. Met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst van unieke culturele en muzikale ervaringen kunnen blijven genieten.


Wanneer gaan de tickets voor Nostalgie Beach Festival 2022 in verkoop?

De ticketverkoop voor Nostalgie Beach Festival 2022 start terug begin 2022, bepaald op 1 februari 2022.

 

Ik heb de Ticketmaster helpdesk gecontacteerd i.v.m. met mijn bestelling maar ik heb nog geen reactie ontvangen.

De Ticketmaster helpdeskmedewerkers hebben het bijzonder druk. Mogelijk duurt het even langer dan anders om naar je terug te koppelen. Dank voor je geduld.

 

Ik heb mijn ticket voor het Nostalgie Beach Festival niet via Ticketmaster aangekocht. Hoe regel ik de geldigheid van mijn ticket voor het Nostalgie Beach Festival?

Gelieve contact op te nemen met de ticketverkoper bij wie je het ticket hebt aangekocht voor verdere opvolging. 

We kunnen dit niet genoeg benadrukken: wees steeds voorzichtig en koop je tickets enkel via de officiële kanalen! Tickets via een andere verkoper aangekocht kunnen vervalst of ongeldig zijn en geven je mogelijk geen toegang tot het festival. Voor meer info over de aankoop en doorverkoop van tickets kan je terecht op ilovemyticket.be of bij de FOD Economie.

 

Indien je jouw ticket hebt aangekocht in de toeristische dienst van Middelkerke of Westende, en je een gegronde reden hebt waardoor je niet aanwezig kan zijn op zaterdag 6 en/of zondag 7 augustus 2022, dan kan je rechtstreeks contact opnemen met nostalgiebeachfestival@twice.be om de terugbetaling aan te vragen.

 

Volgende zaken moeten in deze e-mail vermeld worden:
 

  • voornaam & achternaam (van de persoon die het ticket heeft aangekocht)

  • e-mailadres

  • telefoonnummer

  • rekeningnummer (IBAN)

  • ordernummer 

  • aantal gekochte tickets voor zaterdag 8 augustus 2020 en/of aantal gekochte tickets voor zondag 9 augustus 2020

 

Volgende zaken moeten toegevoegd worden in deze e-mail:

  • een scan of foto van elk van de bovenvermelde tickets

  • geldig bewijs van de verhindering
     

Ik heb een vraag die hier niet werd beantwoord. Tot wie kan ik me richten?

Stuur jouw vragen door naar: nostalgiebeachfestival@twice.be

191021 - NBF - website moodboard-02.png