15.30 - 16.15

Alphaville

Overzicht

'Forever young. I wanna be forever young'.

De mannen van Alphaville spraken die wens ruim drie decennia geleden uit, en slagen erin die leuze ook volledig waar te (blijven) maken.

Het bewijs daarvan kan je zelf zien en horen op 11 augustus! Leadzanger Marian Gold (echte naam: Hartwig Schierbaum - Duitser kan haast niet) en zijn muzikale maten strijken die dag neer op het Nostalgie Beach Festival.

Alphaville, oorspronkelijk genaamd 'Forever Young', werd gevormd in 1982. De band moest niet lang wachten op succes: hun debuutalbum 'Forever Young' was meteen een schot in de roos. Van het album werden maar liefst twee miljoen exemplaren verkocht en het bereikte de hitlijsten in heel Europa.

Dat kon ook niet anders, met classics als Big in Japan en Sounds Like A Melody in de playlist. Met de single 'Big in Japan' haalde Alphaville zelfs de nummer 1 in de 'U.S. Hot Dance'-lijst en een top 10-notering doorheen heel Europa.

Met Alphaville als derde naam op het Nostalgie Beach Festival is dus één ding zeker: ook het publiek zal zich 'forever young' voelen, dankzij de tijdloze popsongs van de band.

Madness Jimmy Cliff De Kreuners 10cc Technotronic Alphaville Ozark Henry Coco Jr. XL