14.15 - 15.00

Ozark Henry

Overzicht

Piet Goddaer: dat klonk niet zo cool als ‘Ozark Henry’, dus koos deze Kortrijkzaan ervoor onder een artiestennaam de Europese muziekwereld te bestormen.

En dat het voorbestemd was: Goddaer leerde al op jonge leeftijd flink wat instrumenten bespelen. Dat kon ook moeilijk anders, met een gepassioneerd muziekleraar als vader.

Met zijn eerste plaat werd hij onmiddellijk opgemerkt en kreeg hij lovende recensies, zelfs van grootmeester David Bowie. In Frankrijk noemt men hem dan ook steevast ‘Le jeune Bowie Flamand’.

‘Sweet Investigator' (2001) zette Ozark volledig op de kaart en vanaf dan ging het pijlsnel voor de West-Vlaming. Classics als ‘This One’s For You’, ‘I’m Your Sacrifice’ en ‘We Can Be Heroes’ volgden elkaar op.

Ozark componeerde ook voor andere topartiesten en werkte al samen met o.a. wijlen Toots Tielemans, Joost Zweegers (Novastar) en Jasper Steverlinck (Arid).

Nominaties voor alle mogelijke muziekprijzen en gevulde concertzalen/festivalweides van alle formaten: Ozark heeft al een rijkgevuld muzikaal palmares en dat zal hij komende augustus verder uitbreiden met het Nostalgie Beach Festival in Middelkerke.

Madness Jimmy Cliff De Kreuners 10cc Technotronic Alphaville Ozark Henry Coco Jr. XL